Saturday, November 11, 2006

Eindelijk weer boven water

Het heeft een tijdje geduurd, maar vanaf nu ben ik er weer. Ik zat een tijdje in het buitenland, had wat werk en hier en daar ook een kater. Een mens zou van minder zijn blogdiscipline laten varen.

Vandaag ga ik het even hebben over de langewapperbrug in Antwerpen. Ik lees in DeMorgen dat het tunnel scenario weer de kop opsteekt. En eerlijk gezegd ben ik daar blij om. Ik ben absoluut geen specialist, maar ik ben een absolute voorstander om wagens en camions in tunnels te steken. Zo'n langewapperbrug maakt weer hele gedeelten van een stad totaal onleefbaar. Ik heb het altijd al vreemd gevonden dat men al die dure schaarse grond opoffert aan koning auto.

Jaren geleden waren ze daar nog straffer in, op autostradebruggen reed je meteen de stad binnen. In Luik heb je zo'n prachtig voorbeeld en ook de Herman Debroux brug in Brussel rijdt een groot deel van het zuiden van Brussel naar de vaantjes. Onder de grond zouden deze mormels heel wat minder schadelijk zijn en prachtige eilanden van rust creƫren in de stad.

Goed, voor zover mijn bijdrage tot deze schitterende wereld.

Tot morgen gabbers,

No comments: