Monday, November 20, 2006

Kernergie, onbegrijpelijke sossen en groenen

Hoelang kan het nog duren dat het beleid ontkent dat het opgeven van Kerncentrales een megaslecht idee is? Een nieuw rapport van experts (ok experts zijn niet van hun eerste blunder gestorven) brengt het wederom aan de oppervlakte. In plaats van kerncentrales te sluiten zouden we beter de klassieke centrales sluiten en vervangen door kerncentrales. Het zou de vervuiling sterk verminderen en tegelijkertijd de prijs van electriciteit verlagen.

Maar neen, we zijn de gevangenen van de Groene Ridders. Met amper 5% van de stemmen zijn ze erin geslaagd de juiste beslissingen tegen te gaan. De sossen blijven ziende blind, want zij willen voor de verkiezingen absoluut geen ruimte geven aan de Groenen. De liberalen hebben 4 jaar geleden het uitstappen uit de kernenergie als bewijs van grote daadkracht van paars gezien en kunnen nu maar moeilijk en langzaam van richting veranderen.

Kortom dankzij Groen blijven we kolen en mazout verstoken om electriciteit te maken. Schitterend!!!! Wat een overwinning voor de mileubeweging. ... Een ex Greenpeace voorzitter (ik ben zijn naam vergeten) is nu een grote voorstander van kernenergie en vind het wraakroepend dat Greenpeace vasthoudt aan de oude waarheden. Uiteraard is het altijd moeilijk voor pseudo religieuze vereningen zoals Greenpeace om van idee te veranderen. Zoals religies blijven zij alleen geloofwaardig als zij gedurende tientallen zoniet honderde jaren blijven de verkeerde waarheid verkondigen. Het is immers van cruciaal belang voor deze verenigingen om de totale niet diskusieerbare waarheid in pacht te hebben, zij kunnen zich dus noot vergissen.

Meer hierover in de volgende posts!!

No comments: