Wednesday, September 27, 2006

VLD en het patent op politieke zelfmoord

Sinds een paar jaar rijdt de VLD zichzelf volgaarne in de vernieling. Deze keer zijn ze weer goed aan het scoren met de crisis rond de vrijlating van de zware gevangenen. Mijn idee is dat een gemiddelde Belg wil dat een zware gevangene zijn leven slijt in de gevangenis en nooit meer vrijkomt (enkel een paar linkse rakkers en een paar unifprofessoren denken er waarschijnlijk anders over). De VLD smeekt nu op zijn twee knietjes aan Onkelinxs om toch geen zware criminelen meer vrij te laten tot het einde van het jaar, daarna mag het weer wel, want dan zijn de zogeheten 'vrijlatingscommissies' (ofzoiets) bevoegd. Ik vermoed dat de gewone burger dat maar een vreemde boodschap vindt.

Onkelinxs die heeft zelf daar geen zin in, ze krijgt de toegeving niet over de lippen en stelt dus, oh ja ik heb er een regeringscrisis voor over om toch nog zware gevangenen te mogen vrijlaten. De boodschap is dus, 'ik doe dit echt doodgraag en wens er mee door te gaan, coute que coute'.

De tijd dat de socialisten de zwakken tegen de sterkere beschermden is al een tijdje voor mij. Leve de wet van de jungle!

In dit geval durf ik stellen dat de uitspraak 'la liberté opprime, la loi libère' van toepassing is ...

Tot weldra stakkers, doe de groeten aan Hoxha als hij nog eens in België langskomt.

Wim

2 comments:

2wicky said...

Hoi Wim,

Blijkbaar heb ik hier de primeur om mijn commentaar op je blogsite los te laten.

Inderdaad merkwaardig, hoe de VLD zich weer maar eens in een hoekje laat manoevreren door een in mijn ogen manipulatieve en uiterst arrogante PS. Laat Lauretteke maar blunderen en haar verwende goesting doen. De VLD zal de politieke rekening wel betalen en de burgers die een crimineel in hunnen gepolueerden hof vinden och what the heck of er nu enen meer of minder op 't Belang stemt. Als het opportunistische 'belang' enkele PS kopstukken maar gediend wordt.

Weet je nog hoe je heel lang geleden eens de gevleugelde woorden hebt gesproken: eerst was het BSP nu is het SP en binnenkort is het alleen nog P ...

Zo jong al zo slim ; - )))

Ciao bello.

Gerlant said...

Yo de Wim,

Jongen, mijn gezond verstand zegt ook: laat die zware criminelen maar rotten in hell... maar anderzijds heb ik wel oren naar argumenten als: opgesloten mensen zonder zicht op wat dan ook kunnen alleen nog op een drieste manier proberen ontsnappen, liefst met gijzelaars of zo, en zodra ze weer buiten geraakt zijn en dus vogelvrij, alleen maar nog gevaarlijker kunnen worden. Het interview in de humo van 3 weken geleden met die kerel van de gevangenis met zijn 'heropvoedingsprogramma' dat hij al 20 jaar bezigt is wel verhelderend wat dat betreft. Ben ik nu dan zo'n linkse rakker of wat? En wat the heck doe jij in Shanghai man?